Εντυπωσιασμένα τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τμήμα Μυτιλήνης από τη γνωριμία τους με τα μοναδικά ευρήματα απολιθωμάτων

Τα μοναδικής επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας ευρήματα απολιθωμένων φυτών γνώρισαν τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης, τα οποία επισκέφτηκαν την πρωτότυπη έκθεση «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους που φιλοξενείται στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη.

soma_odigismou_bg

Καθόλη τη διάρκεια της ενημέρωσης τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης έδειξαν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για τη γνωριμία με τα νέα ευρήματα του ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και τις πληροφορίες που μας παρέχουν για τις ηφαιστειακές εκρήξεις που έλαβαν χώρα στο Βόρειο Αιγαίο κατά την περίοδο του κατωτέρου Μειόκαινου, τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, τα φυτά που έχουν αποκαλυφθεί αλλά και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια.

Ολοκληρώνοντας την εκπαιδευτική τους δράση δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την γνωριμία τους με τα νέα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τη μοναδικότητά τους τα οποία αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου έργου για τη Λέσβο, της διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

Εκπαιδευτικές & ενημερωτικές δράσεις στην έκθεση
«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οργανώνει καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή στα πλαίσια της έκθεσης «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών. Τα παιδιά γίνονται και τα ίδια ερευνητές και μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαδραστικές παρουσιάσεις και παιχνίδια μεταφέρονται νοερά στους υπαίθριους χώρους του εργοταξίου κατά τη διάρκεια διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, τους χώρους των ανασκαφών, της έρευνας και τους υπαίθριους και εργαστηριακούς χώρους των συντηρήσεων απολιθωμάτων.

Παράλληλα, στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες καθώς και ειδικές δράσεις για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά Τρίτη – Σάββατο 10:30 – 13:30 & 19:00 – 21:30.

ekthesi__bg

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.theforestundertheroad.gr, www.lesvosmuseum.gr.